Dojmovi 4 – Edukacije o ljekovitom bilju

Za prijavu na zadnju ovogodišnju osnovnu Edukaciju o ljekovitom bilju koja počinje 17.05.2021., pogledajte poziv na linku: https://studio-martina-natura.hr/2021/04/19/poziv-edukacija-o-ljekovitom-bilju-svibanj-2021/

Ova edukacija o samoniklom bilju nadišla je sva moja očekivanja: i sadržajno i opsegom. Iz Martine samo teku znanja: o biljkama, njihovim staništima i uporabi, ali i ona neka iskonska znanja o povezanosti s prirodom, njezinim ritmom i mijenama. Bogati i detaljni materijali, iznimno zanimljiva predavanja, živopisne digresije iz života i strpljivi odgovori na naša pitanja bili su jednostavno sjajni! Hvala! Ursula Burger

Ovo zasigurno nije bio jedan od tečajeva. Ne može biti. Učenje od Martine je otkrivanje novog svemira, od početka do…..nema kraja. Dobila sam dragocjeno znanje koje mi je potrebno kao čvrsta platforma za buduću nadogradnju, dobila sam prijenos mudrosti i dubokog poštovanja prema biljnom svijetu kao i nagovještaj suptilnog vodstva i povjerenja u intuiciju. Ono što me se najviše dojmilo je istina da nikad više neću gledati biljke istim očima kao prije, ni ja ni bliski ljudi oko mene jer je ovaj entuzijazam pozitivno zarazan:)
Divno putovanje ovih mjesec i po dana za mene je početak putovanja od sada do….nema kraja. Hvala ti za otvaranje novog svemira, zapravo se ne sjećam kad me je nešto ovoliko obujmilo kao ovaj ulazak u svijet biljaka.
Divno predaješ znanje. Hvala ti Martina!
Tamara Marić

Naša edukacija je pri kraju… ili možda nije? Ostaju širom otvorena vrata preljepog, nenametljivog i podržavajučeg svijeta biljaka i drveća koje čeka biti primječeno i prepoznato kao prijatelj i suradnik. Ako ste spuslili pogled prema zemlji i interesira vas što krade vaš pogled i njeguje dušu, propustiti priliku da sa Martinom bolje upoznate biljni svijet prava je šteta. Imati podršku od Martine i druženje sa biljoljupcima iz grupe (pa i šire) nakon edukacije pravi je blagoslov.
Aida Beča

Odlučila sam se za Martininu Edukaciju o ljekovitom bilju da bih znala prepoznati što više lijepih cvjetića koje od djetinjstva gledam na poljima i u šumama. Prvi susret s tabletama i lijekovima uspješno sam izbjegla jednom super mješavinom čaja, pa me zanimalo mogu li nešto sa svoje livade sušiti i piti kao čaj. Nakon Martine Edukacije znam što smijem, ali što je još važnije, znam i kako! Naučila sam kako još mogu uživati u blagodatima koje nam daju biljke, iako mi nije ni padalo na pamet da ću raditi masti ili tinkture jer sam ranije mislila da je to komplicirano. Od svih knjiga vrijednije mi je ovo iskustvo jer više i bolje pamtim kad slušam nego kad čitam i puno je ugodnije učiti uz zabavne i korisne priče i digresije. Edukacija je nadmašila sva moja očekivanja, a Martina mi je ušla u sam vrh omiljenih predavača! Veselim se naprednom tečaju, a do tada me čeka ponavljanje naručenog i primjena u praksi. Od srca hvala na predivnih mjesec i pol predavanja i druženja!
Vesna Travica

Vaša prisutnost, cjelovitost pristupa koja prožima i ljekovito bilje i nas koji slušamo, gradi nove košarice, spletove, niti koje će još dugo titrati u našoj stvarnosti i nesebično dijeli i daruje ono što je važno, zaista važno, vrijedna je svakog poštovanja.
Često sam u prirodi, radim na svom malom bio vrtu, sadim povrće, lokalno cvijeće, bilje za bojanje, a u zadnje vrijeme i sve više ljekovitih biljaka – i na to ste me potaknuli. Samoniklo jestivo bilje mi je postalo i ostalo stalni pratioc prije nekih 10-ak godina, kad je želja da budem što samostalnija od sustava u kojem se nalazimo, što bliža prirodi, što fokusiranija na ono što nas zaista okružuje, a što kao vrsta uglavnom nemilosrdno uništavamo, počela konkretnije ispoljavati. Mislim da mi je zato baš danas bilo i posebno važno da Vam kažem da je divno to što radite. To sigurno znate, i vjerujem da i Vaš pun inbox svjedoči o tome jer Vam mnogi tako pišu, ali i trebaju 🙂 ! Ta energija koja se dijeli, skuplja među nama, koja nas veže uz svijet u kojem nas je bilje dočekalo, to staro, mudro, živo i moćno bilje – rijetko je naći mjesto gdje bi se mogla zaista dijeliti. Već neko vrijeme tragam za tečajem koji bi me odveo u smjeru ljekovitog bilja ovdje u Austriji (gdje je to i veliki trend!), ali moram reći da to ovdje stvarno većinom izgleda vrlo…pa, recimo da ne ulijeva povjerenje. Žao mi je što se Vaša predavanje ne odvijaju uživo, a istovremeno sebično drago jer im inače ovdje gdje jesam trenutno ne bih mogla prisustvovati. Ovako uđem iz vrta u kuću, već se radujem večeri koja predstoji, napravim čaj, i upijam. Žao mi je što će uskoro završiti ovaj dio te priče, ali sigurno neće sve. I voljela bih i dalje sudjelovati, kad i kako bude moguće – vidjet ćemo što nosi budućnost, ali želim Vam sve dobro.
I.M

Redovno pratim Martininu stranicu, primam newsletter i naravno, shodno tome, već sam neko vrijeme razmišljala upisati Edukaciju o ljekovitom bilju.
A onda se moj logistički problem riješio sam od sebe – Martina je uvela online školu i s veseljem sam se priključila u ožujku 2021.
Online škola je bila fantastično iskustvo, sinergija drevnog znanja, ljubavi prema prirodi, zanimljivih priča i iskustava.
Martina me podsjeća na neko čarobno i mudro šumsko biće, koje s ljubavlju dijeli svoje znanje o ljekovitom bilju.
Od srca sam joj zahvalna na angažmanu i trudu koji ulaže u ove edukacije, spremnosti da znanje podijeli s nama i uputi nas na jedno novo iskustveno putovanje.
Jedva čekam našu terensku nastavu ovo ljeto 😁
I oduševljena sam apsolutno najavom naprednog tečaja. Naš je početni tečaj tek nedavno završio, a već mi nedostaje Martinino srkanje čaja i ushit s kojim započinje svako predavanje.
Monika T.

Pročitajte i DOJMOVI 3 – Edukacije o ljekovitom bilju