O meni / Kontakt

PB270063Martina Bogdanić je stručnjakinja za ljekovito bilje iz Rijeke, fitoaromaterapeutkinja specijalizirana za tradicionalno travarstvo.

Njen cilj je da vas bespovratno zaljubi u čaroban svijet ljekovitog bilja, da ga razumijete i primjenjujete, živite.

Kaže da je upotreba ljekovitog bilja u svakodnevnom životu zapravo jednostavna, praktična, učinkovita i sigurna. Ona će vas naučiti i kako je to moguće, na jednostavan i zanimljiv način, korak po korak. U tome joj pomaže 20-godišnje praktično terapeutsko iskustvo ljekovitim biljem kroz dijagnostička savjetovanja, ali i više tisuća sati održanih predavanja na temu ljekovitog bilja.

Trenutno djeluje kroz Obrt za fitoaromaterapiju „Studio Martina&Natura“ osnovan 29.02.2016. godine. Obrt je nasljednik udruge kroz koju je djelovala, Udruge za fitoaromaterapiju „Studio Martina&Natura“ osnovane 07.07.2009. godine. Udruga je bila nasljednik neformalne udruge koju je vodila od 2004. godine kada započinje prva obučavanja zainteresiranih zaljubljenika u ljekovito bilje. Od 2011. godine radi javne pozive i aktivno obučava zainteresirane osobe o ljekovitom bilju i fitoaromaterapiji.

Martina Bogdanić legenda je u Hrvatskoj na polju ljekovitog bilja.
Autorica je “Edukacija iz travarstva sa fitoaromaterapijom” u trajanju od 6 mjeseci, tečajeva “Mala škola ljekovitog bilja” u trajanju od 2 mjeseca, Edukacija o ljekovitom bilju u trajanju od 2 mjeseca, Naprednih edukacija o ljekovitom bilju u trajanju od 5 mjeseci, radionica “Izrada prirodne kozmetike”, “Izrada prirodnih zubnih pasti”, “Izrada ispodpazušnih mazala”, kompakt intenziva u prirodi, privatnih različitih radionica po narudžbi te mnogih drugih segmentiranih radionica iz područja prirodne kozmetike, ljekovitog bilja i fitoaromaterapije.
Martina Bogdanić je i autorica trodnevne radionice buđenja ženske energije “Buđenje svetosti Žene” u kojoj se spaja menstrualni ciklus, ljekovito bilje, mjesečeve faze, faze Žene i godišnja doba sa psihosomatikom utjelovljenom u dijelovima ženskog tijela.

Martina još nije izdala knjigu, jer još imate priliku učiti direktno od nje ali na googlu i pogotovo ovim stranicama možete pronaći preko 300 njenih članaka o ljekovitom bilju koji na razumljiv, jednostavan i praktičan način opisuju različite biljke.
Osim toga izdala je i plakat Ljekovitog bilja Hrvatske, prvi takav u Hrvatskoj na kojem su osim botaničkih ilustracija i 62 QR koda kojim direktno dolazite na članak o biljci koja je prikazana. Dakle nije izdala stolnu knjigu ali je izdala zidnu knjigu. Estetski lijep plakat koji je uz to i vrlo koristan.

Za sebe kaže da je travarka i fitoaromaterapeutkinja (obrazovanje u Centru Cedrus). Za sebe još kaže i da je hodač i hodočasnik kroz planine. Zadnjih godina posebno se bavi duhovnim aspektom ljekovitog bilja te najčešće radi individualne radionice po narudžbi.
Obilazi brda i doline u potrazi za netaknutim dijelovima divlje prirode i energetski čistim biljem. Najviše voli lutati šumama sama. Izučava, živi i primjenjuje praktično djelovanje ljekovitog bilja. Tokom godina učila od više Učiteljica. Sa 14 godina izliječila je sebe od neurodermatitisa koji nije reagirao na medicinske tretmane osim stalnih injekcija. Sa 18 godina počinje raditi prve individualne recepture čajnih mješavina za ljude oko sebe. Od jeseni 2011. godine radi otvorene pozive na tečajeve, radionice i edukacije.

Ona za sebe također kaže:
Prije svega sam praktičarka sa jako dobrim poznavanjem livade ali osim toga imam i
* 20 godina terapeutskog iskustva
* 10 godina predavačkog iskustva sa područja ljekovitog bilja
* preko 1000 sati održanih predavanja
* preko 1000 polaznika raznih radionica
* 11 autorskih programa
* objavljivala sam članke, pisala kolumne, stručna mišljenja ili su samnom radili intervju magazin Sensa, portal Naturala, Novi list, Glas Istre, Jutarnji list, Večernji list, 24 SATA, Ri-telefax burza, emisija Alpe-Dunav-Jadran, Hrvatski radio, Dnevnik TV Nova, Radio Rijeka, Radio Istra, Radio Gospić, portal Atma i dr.
Održavala sam predavanja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u sklopu izložbi, na više Festivala samoniklog bilja i gljiva u Rijeci u vijećnici Grada Rijeke, na manifestaciji Rijeka Detox u istoj vijećnici, na Festivalu samoniklog bilja u Kršanu, u Gradskoj knjižnici Rijeka na temu literature sa područja travarstva, na JustBe festivalu u Motovunu, kao izvanučionični suradnik na predavanjima Medicinske škole u Rijeci, različita predavanja za potrebe otvorenih vrata raznih udruga ili OPG-a koji se bave srodnim temama.

Rođena je 1978 godine u Rijeci. Tamo živi i djeluje.

KONTAKT:
Obrt za fitoaromaterapiju “Studio Martina&Natura”, Baretićevo 13/11, Rijeka 51000
OIB: 65029634822
e-mail: fitoaromaterapija.martina.natura@gmail.com