O nama / Kontakt

Udruga za fitoaromaterapiju “Studio Martina&Natura” je strukovna udruga registrirana 07.07.2009. god kao nasljednik neformalne udruge/organizacije koja djeluje od 2004.god.

Svrha udruge je promicanje kvalitete življenja kroz sadržaje fitoterapije i aromaterapije. To se ostvaruje kroz pravo čovjeka na razvitak svoje osobnosti kroz suživot sa prirodom te kroz druge alternativne i prirodi naklonjene pristupe koji čine dobrobit za zdravlje i duhovnost. Glavna djelatnost udruge su održavanje edukacija, radionica i savjetovanja sa područja djelovanja. Velika većina predavanja, radionica, edukacija i dr. organiziraju se samo za članove udruge. Neka predavanja su javna ( na festivalima samoniklog bilja, humanitarnim akcijama, danima otvorenih vrata biovrtlarskih imanja i sl.). Član udruge može postati svaka osoba koja voli, poštuje i cijeni Prirodu, ne djeluje protiv nje i usmjerava svoj život kroz suživot sa njom.

Voditeljica, idejni pokretač i autor programa edukacija te većine radionica koje provodi udruga je  MARTINA BOGDANIĆ – fitoaromaterapeut, mag.oec.  Koristi preko 160 vrsta ljekovitog bilja, u radu sa učenicima inzistira na (pre)poznavanju biljke od livade na dalje. Kolumnistica je Naturale.hr (kolumna Mala škola ljekovitog bilja), biovrt.com (Ljekovito i začinsko bilje), i Burza.com.hr (Povratak prirodi), tiskanog izdanja novina 24 SATA  (kolumna Priroda liječi), portala Čarobna šuma i dr. Njezini članci o ljekovitom bilju, eteričnim uljima i intrevjui objavljivani su u časopisu SENSA, Novom listu, Glasu Istre, 24SATA i Večernjem listu. Zaljubljenica je u ljekovito bilje koja se niz godina aktivno i vrlo praktično bavi izučavanjem ljekovitog bilja (isključivo divljeg ljekovitog bilja) te aromaterapije francuske škole. Za sebe kaže da je hodač i hodočasnik kroz planine. Planinarski je vodič Planinarskog društva Kamenjak  iz Rijeke.

Martina živi svoj san. Pomaže ljudima kroz ljekovito bilje i aromaterapiju.
Travarka i fitoaromaterapeut.
Obilazi brda i doline u potrazi za netaknutim dijelovima divlje prirode i energetski čistim biljem. Najviše voli lutati šumama sama.
Živi i djeluje u Rijeci kroz Udrugu za fitoaomaterapiju “Studio Martina & Natura” gdje vodi razne edukacije i radionice  te jako puno priča s ljudima… naravno o ljekovitom bilju…
Formalno obrazovanje – nakon Sušačke gimnazije diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i završila Edukacije za fitoaromaterapeuta u Centru Cedrus pod mentorstvom dr.sc. Stribora Markovića.
Neformalno obrazovanje kreće od djetinjstva. Traje prije, tijekom i poslije svega formalnog obrazovanja. Izučava, živi i primjenjuje praktično djelovanje ljekovitih biljaka.
Tokom godina učila od više Učiteljica.
Prije 19 godina izlječila  sebe od neurodermitisa kojem doktori nisu mogli pomoći. Cijelo tijelo bilo je u ranama i zavojima, pod čestim jakim inekcijama. Kurama čajeva se sve potpuno saniralo i tijelo se izlječilo.
Prije 18 godina napravila prve individuane recepture čajnih mješavina za ljude oko sebe. Prije 5 godina počela sustavno obučavati druge ljude, prije 3 godine samostalno pokrenula Edukacije iz travarstva kombinirane sa modernom fitoaromaterepijom kao svoj osobni doprinos trganju od zaborava znanja o ljekovitom bilju i aromaterapiji.
Najstarije sjećanje vezano uz bilje seže kada je imala oko 2 godine. Baka joj detaljno objašnjava kako pravilno upotrijebiti list širokolisnog trpuca za rane na dlanovima i koljenima, kako ga samljeti u kašu i nanjeti na ranu…
Od tada kreće njeno Učenje i traje još i danas,  jer mnogostruka veličanstvenost Prirode nadilazi znanja koja možemo naučiti tijekom jednog malog života…

KONTAKT, PODACI:

E-mail: fitoaromaterapija.martina.natura@gmail.com

Tel: 099 794 45 14
Web: studio-martina-natura.hr
Naziv: Udruga za fitoaromaterapiju “Studio Martina & Natura”
Adresa formalnog sjedišta: Baretičevo 13/11, Rijeka
Adresa ureda: Janeza Trdine7/4, 51000  Rijeka
OIB: 84771943735
Račun udruge u Privrednoj banci Zagreb, br.: 2340009-1110451802
IBAN: HR 25 2340 0091 1104 5180 2

Udruga je upisana u  Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem: 08003060

Ako želite podržati rad naše udruge vrlo rado ćemo prihvatiti vašu donaciju ( u svrhu uplate upišite “donacija”). Novac nam je potreban za plaćanje prostorije koju iznajmljujemo od Grada Rijeke i plaćanje struje. 

STRUČNI SURADNICI:
MAJA ŠMURINIĆ,  dipl.ing. biologije, usmjerenja molekularna biologija, fitoaromaterapeut. Diplomirana na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, gdje pohađa dvije završne godine studija i izrađuje diplomsku radnju nakon trogodišnjeg dodiplomskog studija na Biotehničkom fakultetu u Ljubljani gdje dobiva temeljna znanja iz botanike putem kolegija Opća botanika, Sistematska botanika i Biljna fiziologija. Kolegiji Mehanizmi biljnoga razvitka i Bioaktivne tvari iz biljaka, koje sluša na Sveučilištu u Zagrebu, navode je na upis škole Fitoaromaterapije kod dr.sc. Stribora Markovića. Interes spram mogućnosti korištenja biljaka u zdravstvene svrhe upotpunjuje izvođenjem nastave iz predmeta Ljekovito i začinsko bilje u Medicinskoj školi u Rijeci i učeći o tradicionalnom travarstvu i metodama determinacije biljaka na terenu pod vodstvom fitoaromaterapeutkinje Martine Bogdanić. U skolopu Edukacija iz travarstva i fitoaromaterapije izvodi stručna predavanja iz anatomije, fiziologije i botanike.
 

TATJANA ZUBOVIĆ, intuitivni savjetnik, formalna edukacija:  bacc. physiot., reiki majstor-učiteljica i theta healing iscjeljiteljica. Kroz više od 20 godina intenzivnog rada u duhovnosti ,Tatjana je davno prerasla sve oblike uobičajenih tehnika i na  vrlo poseban način savjetuje ljude.  U radu udruge sudjeluje sa predavanjima sa područja intuicije i frekvencije vibracija.
 
ALEKSANDRA OŽANIĆ, prof., geštalt terapeut i terapeut Bachovim cvijetnim esencijama. Aleksandra je redoviti stručni predavač od samih početaka Edukacija iz travarstva i fitoaromaterapije gdje drži predavanja o Bachovim cvijetnim esencijama i njihovom blagotvornom utjecaju na ljudske emocije i zdravlje. Njezin rad sa kapima je iznimno učinkovit, način prenošenja znanja tečan i motivirajući. Na iznimno poseban način sjedinjuje znanja iz geštalt psihologije i dugogodišnju praksu Bachovog terapeuta. Kroz topao, dubok i oslobađajući  razgovor dolazi do srži problema za koji određuje najoptimalniju kombinaciju cvjetnih esencija koju spravlja za svaku osobu posebno.
 
LORENA PALADIN, mag.oec., fitoaromaterapeut, završila je školovanje u Centru Cedrus pod  mentorstvom dr.sc. Stribora Markovića. Područje djelovanja su joj praktična fitoaromaterapija i prirodna kozmetika.  Za sebe priznaje da koristi isključivo klinički dokazane biljke i sastojke te da se drži uzrečice „ Priroda uvijek ima odgovor…“. Kao strastvena ljubiteljica životinja  proširuje Lorena Paladinsvoj krug djelovanja dodatnim školovanjem u Italiji i Francuskoj edukacijama iz fito i aromaterapije za životinje. Ovime postaje jedna od rijetkih osoba u Hrvatskoj koja se bavi tim specifičnim i osjetljivim područjem.
Oglasi