Dojmovi II: Radionica izrade prirodne kozmetike

„Od kad sam završila tečaj kod Martine, stalno za sebe i svoju obitelj i prijatelje radim kozmetiku, to mi je sad postala skroz normalna stvar – s vremena na vrijeme, kad nestane čega, jednostavno sio umutim novu rundu. Uglavnom miješam paste za zube, dezodoranse i kreme za lice i tijelo. Pre, ali baš prezadovoljna sam. Ne samo da guštam u mljackanju s kremicama koje sam sama spremila po svojem guštu, već uživam i u samom pripravljanju – uvijek je tu prisutan element igre i eksperimentiranja s novim kombinacijama i mirisima, a sve to već samo po sebi opušta i smiruje. Iskreno, ne mogu uopće više zamisliti da bih koristila što drugo, dezodorans bolje „radi“ od ijednog drugog koji sam u životu probala, u pastu za zube sam se ionako zaljubila od prvog trena kad smo prali zubiće na radionici, a koža mi je nekako sama odlučila zahvaliti na svemu što radim za nju – puno je čišća i mekša i puno bolje se slažemo nego prije :). Uglavnom, jako, jako korisno znanje, kojeg bi, barem u osnovama, po mojem mišljenju, trebala imati svaka osoba koja koristi kozmetiku! „

Lena, Rijeka

Radionicu prirodne kozmetike poželjela sam već odavno, otkad sam počela raditi na sebi, okretati se prirodi… U ponudi prirodnih preparata ima mnogo, čak taj naziv dobivaju i oni proizvodi koji imaju mali postotak prirodnog i puno umjetnog.  Nisu me nikada zadovoljavali niti svojom kvalitetom niti cijenom koja je bila preskupa. Zapravo željela sam sama izraditi nešto za sebe i druge, jer sam znala da to za mene može biti bolje i jeftinije.

Prije 4 mjeseca sam bila na Radionici prirodne kozmetike kod moje učiteljice iz fitoaromaterapije Martine Bogdanić i uvjerila  se da mogu mnogo lijepih i zdravih stvari napraviti sama, od krema, losiona, šampona, sapuna, tonika, balzama za usne, gelova za vene i celulit, šumećih kuglica, maska za lice i pilinga…. . Svi proizvodi iako s prirodnim konzervansima još su zdravi, mirisni i uživam u njima svakodnevno.

Za cijenu radionice dobila sam sve proizvode koje sam tamo napravila, praktično znanje kako napraviti sve to zdravo i prirodno, sigurnost i zadovoljstvo da ću uvijek sama izrađivati kozmetiku za sebe i svoje najbliže i biti sigurna da hranim svoje tijelo i dušu…

 Sanja Macan, Rijeka

Martinina radionica prirodne kozmetike je nesto novo i nesvakidasnje. To je skup znanja ,strasti i dugogodisnjeg rada koji kad se ujedine daju cjelinu koju Martina u potpunosti prenosi na svoje ucenike. Radionica otvara vrata jednog novog pristupa prema svom tijelu i njezi koze ,a takoder nas uci kako postivati prirodu i koristiti sve njene blagodati. Meni licno radionica je znacila mnogo i neizmjerno zahvaljujem Martini sto me motivirala doputujem iz Sarajeva u Rijeku i se okusam u izradi prirodne kozmetike preko radionice. Hvala Martina!!!!!

Slađana Mešanović-Reč, Sarajevo, BiH

DOJMOVI I 

DOJMOVI III