Dojmovi I: Radionica izrade prirodne kozmetike

Sjećam se kad smo kao klinci čoporativno išli na more, to su bila cjelodnevna druženja sa suncem, bez zaštite, možda pokoji šeširić… Godinama kasnije , moja koža vratila mi je moje nepoštivanje i neznanje. Danas je ona tanka, dehidrirana, kuperozna, netolerantna0, popucanih kapilara, melanoma koje sam morala operirati. Koristila sam razne kreme i losione, često jako skupe, da bi sve to ublažila, ali rezultata nije bilo. A da bude gore , shvatila sam što se nalazi u tim pomadama i da, u stvari, trujem raznoraznim sastojcima cijeli organizam. Trebala mi je pomoć. I stigla je sa Martinom .

Ne znam što bih odvojila od proizvoda što smo uradili na radionici jer je sve spas, od šampona, balzama za usne, krema i ulja za lice i tijelo, deodoranta , pasti za zube, sapuna….Ne mogu vam opisati osjećaj na mojoj koži kad sam kod kuće uronila u preparate…. ona je napokon bila napojena, nahranjena, elastična, mirišljava… doslovno sam skakala po kupaonici od veselja!
I još nešto. Martina je osebujna žena, prepuna znanja, intuicije, suptilna i senzibilna za sve što je pitate , jer meni je to jako bitno, ne znam da li bila tako otvorena, odnosno znam da ne bi, da je to bio fitoaromaterapeut muškog roda. Blagoslovljena je tim darom i mislim da je to jedino gdje sebe može dati tisuću posto!!!!
Ja i moja koža smo sretne. Hvala ti Martina!

Rina Zloić

Većina se ljudi, naročito žena, počne zanimati za prirodnu kozmetiku nakon neugodnih iskustava sa onom komercijalnom. Ali i onada kada nastupaju promjene na životnome putu, kada radiš na čišćenju svega nepotrebnog i umjetnog i kada ti postane važno čime njeguješ tijelo i onaj fini, često zapostavljeni unutarnji glas/emociju. Bit je kvalitetne prirodne kozmetike kvalitetan materijal (ulja – eterična i bazna, hidrolati itd.). Na Martininim se radionicama koristi upravo takav. Struktura je predavanja prilagođena apsolutnim početnicima, ali i onima sa određenim predznanjem. Osim što je zabavno i korisno, omogućuje vam kombiniranje različitih mirisnih nota te izradu unikatnih prirodnih preparata za što vas radionica priprema. Svoje znanje nakon toga možete nadograđivati i provoditi svoju kreativnost u djelo. Toplo preporučujem svima, naročito u kombinaciji sa edukacijama iz travarstva gdje se pozvanje bilja i njegova konzervacija može koristiti u službi ljepote i očuvanja zdravlja. Da ljepota dolazi iznutra, uvjeriti ćete se vrlo brzo.

Tina Bilić

DOJMOVI II

DOJMOVI III