Ritual biljnog inhaliranja/parenja za žene

Foto by wuhaus.com

Foto by wuhaus.com

 

Pozivam vas na radionicu Buđenje svetosti Žene ❤  više o radionici pogledajte na linku BUĐENJE SVETOSTI ŽENE

 

Tema o kojoj žene u tajnosti pričaju a prije godinu dana smo ju i organizirano radile na radionici Buđenje svetosti Žene… ili kada se praksa/postupak digne do razine rituala pod vodstvom ❤ parenje vagine biljnim kupkama ❤

Na radionicama Buđenje svetosti žene uči se o ženama samim, o ljekovitom bilju, o psihosomatici, o utjecaju Mjeseca na menstrualni ciklus, o povezanosti ženskog tijela i elemenata prirode (Voda, Vatra, Zemlja, Zrak) ali i o duhovnom aspektu bilja koje se koristi i o duhovnom aspektu rituala koji se provode.

Na radionici se izvodi više rituala. Što je ritual po meni? To je sa namjerom, fokusom i predanjem izvođena radnja čije sve sastavne dijelove razumijemo, jasni su nam i vjerujemo u njihovu dobrobit. Ako smo pri tome u povišenom stanju svijesti, tim (mnogostrukije) bolje.

Jedan od rituala koji se na radionici rade je i parenje biljnim kupkama. Zato smo pred godinu dana oslikavali one divne lavore ❤ ❤ i izrađivali posebne stolice ❤ . Uobičajeni naziv u narodu je “paranje vagine” no ispravniji naziv bi bio “biljno parenje maternice” jer se ovaj postupak tradicijski koristio i koristi baš za raznolike tegobe povezane sa maternicom.

Ovaj postupak (a nekad i ritual) provodio se u svim starim kulturama tisućljećima na svim kontinentima. Kod nas, njegova praksa provodila se redovno do prije 50 godina.  Žene su ovu praksu koristile tijekom cijelog života, negdje na svakodnevnoj bazi, negdje samo u „specijalnim“ prilikama.

Ovaj postupak posebno se koristio kao osnaženje i čišćenje energetskog i fizičkog tijela prije stupanja u brak, prije negoli su žene namjeravale zanijeti, nakon što su imale pobačaje, kod gljivičnih i bakterijskih infekcija, mioma, kod teških trauma povezanih sa vaginalnim područjem, kod velikih tuga povezanih sa gubitkom djece, ženskih članova obitelji i sl.

Znam da vas zanima kako točno izgleda biljno parenje vagine i ovdje tražite „uputu“.  Evo vrlo pojednostavljenog postupka samog biljnog parenja. U emajliranom lavoru prelijete 2 šake stapki kamilice i 1 šaku čistog cvijeta stolisnika sa 2 litre vruće vode. Pustite da odstoji par minuta pa na to dolijte hladnu vodu (brzina hlađenja zavisi od veličine lavora, temperature u prostoriji). Preko lavora stavite stolicu za parenje. Provjerite rukom temperaturu u rupi stolice ali i vode u lavoru. Pazite da para nije prevruća da se ne opečete. Sjednite, omotajte se širokim suknjama do poda, plahtama, tanjim dekama i uživajte.

Mene su žene Učiteljice originalno učile da se treba čučati iznad lavora no to mi je prezahtjevno. U prosjeku bi se trebalo 20 minuta čučati uz opasnost prolijevanja vrućeg čaja po nogama. Stolica za biljno parenje za većinu žena je jednostavnije (manje opasno) rješenje.

Vaginalno biljno parenje ima mnogostruke dobrobiti za žensko tijelo ali i duh. Ono povećava fizičku i duhovnu plodnost, iscijeljuje žensko tijelo i dušu, podiže samopoštovanje, samopouzdanje i ljubav prema sebi, ojačava ženinu osobnu snagu, podiže i ojačava ženstvenost i ženski princip unutar žene, ❤ povezuje žene koje ga provode sa zdravom kolektivnom sviješću žena unutar ovog vremena te unatrag sa pretkinjama. Ovaj dragocjen ritual posvećen je njegovanju onog najtoplijeg, najkreativnijeg, najmilosnijeg, najnježnijeg, najobazrivijeg, najljubavnijeg, najživotnijeg, i najsnažnijeg što kola našim žilama. ❤

Često žene nakon redovite dugotrajne prakse imaju manje bolne menstruacije, balansiraniji pms, više energije, veću psihičku stabilnost, iscijeljenje na duhovnom i fizičkom nivou.

Na radionici ćemo naučiti i koje konkretne biljke koristiti točno za koje tegobe te koji su fizički ali i duhovni aspekti tih biljaka. ❤

Kao travarka i fitoaromateraapeutkinja sa dugogodišnjim praktičnim terapeutskim iskustvom prenijeti ću vam svoje uvide o tome koje ljekovito bilje kako fizički utječe na zdravlje ženskih organa.

Duhovni aspekt rada sa biljkama je nešto što me fascinira zadnjih godina. ❤ Uvide dobivam sama, u direktnom radu sa biljem. Navezano na to sam napisala knjigu koju nisam izdala ali čije dijelove ću podijeliti na radionici sa vama i tako vam približiti duhovni aspekt ljekovitog bilja za žene.

Predlažem vam da praksu vježbate same. Od prakse, postupka, uvesti ću vas u ritual ❤ koji mijenja nijansu stvarnosti ❤

Više o radionici Buđenje svetosti Žene pogledajte ovdje: RADIONICA Buđenje svetosti Žene

 

Iscrtavanje lavora za biljno parenje vagine  Radionica biljne kupke - biljno parenje vagine  Radionica Buđenje svetosti Žene, biljno parenje vagine