Tečaj: Mala škola ljekovitog bilja

Udruga za fitoaromaterapiju „Studio Martina&Natura“ i Planinarsko društvo Kamenjak i ove godine organiziraju  tečaj ljekovitog bilja pod nazivom

„MALA ŠKOLA LJEKOVITOG BILJA“

KADA: grupa četvrtkomteorijski dio kreće 6. ožujka 2014.god, i traje dva mjeseca, četvrtkom od 19-21 h, plus 2 terenske nastave (dva cjelodnevna izleta u prirodu sa pokaznim branjem bilja).

Zbog jako velikog interesa kreće i grupa srijedom: teorijski dio kreće  19. ožujka 2014.god, i traje dva mjeseca, srijedom od 19-21 h, plus 2 terenske nastave (dva cjelodnevna izleta u prirodu sa pokaznim branjem bilja).

KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVA: izrađivati ćemo čajne mješavine, tinkture, macerate i masti uz intenzivnu teorijsku obradu biljaka koje ćemo kasnije upoznati na terenu . terenska nastava

TKO VODI TEČAJ: fitoaromaterapeutkinja i travarka Martina  Bogdanić.

INFORMACIJE: za pitanja vezana uz program tečaja na e-mail prijava.fitoaromaterapija@gmail.com ili tel. 099 794 45 14. Za učlanjenje u PD Kamenjak: 051/331-212, Korzo 40, Rijeka uredovno vrijeme tajništva utorkom i petkom od 18-20 h. Predavanja će se održavati u Rijeci u prostorijama Planinarskog društva Kamenjak.

ZAŠTO OVAJ TEČAJ: da bismo naučili sigurno raspoznavati naše najčešće ljekovito bilje, naučili njegovu upotrebu, kada zašto i pod kojim uvjetima ga upotrebljavati, sa čime ga ne miješati, kod kakvih stanja ga ne uzimati. Da bismo naučili bazu klasičnog travarstva, produbili i oplemenili naše već postojeće znanje i vidjeli koje su moguće interakcije bilja međusobno na koje trebamo paziti.

ZAŠTO SADA: zato jer Martina inzistira prvo na zagrijavanju klupa i utvrđivanju gradiva, ima teoriju da se tako brže zapamte biljke kada se napokon ugledaju na livadi

ŠTO OBUHVAĆA TEČAJ:
– prepoznavanje najčešćeg ljekovitog bilja na terenu
– odabir optimalnog vremena berbe za svaku biljku posebno
– jednostavnost primjene uporabne ljekovitosti
– naglasak na posebna stanja tijela i kontraindikacije pri kojem se ne smiju koristiti određene biljke
– praktični prikaz izrade nekih od oblika ljekovitih preparata ( tinktura, mast)

Mala škola ljekovitog bilja za planinare predviđena je u trajanju od
– 18 školskih sati predavanja
– 1 sat ispita za provjeru znanja
– učenje u prirodi : 2 terenske nastave u razdoblju vegetacije najoptimalnije sa većinu obrađenog bilja ( svibanj, lipanj, srpanj)
– domaće zadaće   PLAVO

LIJEPA