Tečaj: Mala škola ljekovitog bilja

Dragi naši, organiziramo tečaj Mala škola ljekovitog u suradnji sa Planinarskim društvom Kamenjak iz Rijeke.

Grupa kreće u četvrtak 9. travnja 2015 god.

Više o tome pročitajte u nastavku:

Udruga za fitoaromaterapiju „Studio Martina&Natura“ i Planinarsko društvo Kamenjak i ove godine organiziraju  tečaj ljekovitog bilja pod nazivom

„MALA ŠKOLA LJEKOVITOG BILJA“

KADA: četvrtkomteorijski dio kreće 9. travnja 2015.god, i traje 6 tjedana, četvrtkom od 18-21 h, i to na datume u travnju: 9., 16., 23., i 30.-og,  a u svibnju 7. i 21.-og. Terenska nastava (dva izleta u prirodu) održati će se po dogovoru (zavisimo od vremenske prognoze) u lipnju i srpnju.

KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVA: izrađivati ćemo mješavine, tinkture, macerate i masti uz teorijsku obradu biljaka  koje ćemo kasnije upoznati na terenu .

terenska nastava

TKO VODI TEČAJ: fitoaromaterapeutkinja i travarka Martina  Bogdanić.

ZAŠTO OVAJ TEČAJ: da bismo naučili sigurno raspoznavati naše najčešće ljekovito bilje, naučili njegovu upotrebu, kada zašto i pod kojim uvjetima ga upotrebljavati, sa čime ga ne miješati, kod kakvih stanja ga ne uzimati. Da bismo naučili bazu klasičnog travarstva, produbili i oplemenili naše već postojeće znanje i vidjeli koje su moguće interakcije bilja međusobno na koje trebamo paziti.

ZAŠTO SADA: zato jer Martina inzistira prvo na zagrijavanju klupa i utvrđivanju gradiva, ima teoriju da se tako brže zapamte biljke kada se napokon ugledaju na livadi

ŠTO OBUHVAĆA TEČAJ:
– prepoznavanje najčešćeg ljekovitog bilja na terenu
– odabir optimalnog vremena berbe za svaku biljku posebno
– jednostavnost primjene uporabne ljekovitosti
– naglasak na posebna stanja tijela i kontraindikacije pri kojem se ne smiju koristiti određene biljke
– praktični prikaz izrade nekih od oblika ljekovitih preparata ( tinktura, mast)

    PLAVO

LIJEPA