Poziv – Mala škola ljekovitog bilja 2020. – TRAVANJ

10256830_737895366260783_8108433521752989838_n

Zbog velikog interesa otvaramo termine tečaja i u travnju!

Školica koja mijenja život 🙂

UPDATE: škola ljekovitog bilja zbog epidemije prešla je u ON-LINE verziju sa terenskom nastavom u planiranom srpnju, kada ovo sve prođe, taman 🙂

Predavanja su interaktivna, tijekom predavanja odgovaram na vaša pitanja a sama predavanja možete ponovo pogledati koliko god puta želite. Svi moji polaznici sa velikog tečaja, malog tečaja, velikih radionica kozmetike i radionica za žene imaju 50% popusta.

KADA: ponedjeljkom i srijedom od 15.04. do 18.05.2020. od 17 do 19,30 sati su teorijska predavanja ON-LINE. Tko bude 80 % na predavanjima i položi ispit zadovoljava uvijete za odlazak na terensku nastavu.

UPDATE: pisanjem kolokvija u obliku kviza zadovoljavate uvjete za odlazak na terensku nastavu! 🙂

Terenska nastava je jedan cijeli dan u lipnju ili srpanju u Gorskom kotru (datum dogovaramo naknadno). Nakon završetka dobivaju se potvrde o završenom tečaju.

TKO VODI SEMINARE: travarka i fitoaromaterapeutkinja Martina Bogdanić

Iskoristite priliku ove godine, ne znam da li će se više odvijati školica u ovom obliku.

ZA KOGA: za sve, kreće se od nule ali se radi u slojevima, zanimljivo je i onima koji već poznaju i koriste ljekovito bilje i onima koji su već bili na tečajevima bilja – da obnove znanje

Svi bivši polaznici mojih tečajeva o bilju (veliki, mali tečaj, radionice kozmetike, radionice za žene) imaju 50 % popusta.

DETALJI I PRIJAVE: na linku PRIJAVNICA – Škola bilja – TRAVANJ
Nemojte sumnjati da će škola biti intenzivna, naučiti ćete puno o bilju ali i o sebi…
CIJENA: 700,00 kn cijena tečaja plus članstvo u PD Kamenjak. Moguće plaćanje u 2 rate, više o tome u prijavnici. Uplate na: “Studio Martina&Natura, Baretićevo 13/11, Rijeka, OIB: 65029634822, Privredna banka Zagreb IBAN HR8023400091160441023, sa naznakom – “ Škola bilja – vaše ime i prezime.

Dojmove polaznika ove školice pogledajte ovdje DOJMOVI mala škola ljekovitog bilja

Koje teme i koje biljke ćemo obrađivati, sa nijansama i opasnostima za njihovo korištenje pogledajte ovdje Plan predavanja – Plan predavanja – MALA ŠKOLA LJEKOVITOG BILJA 2020

Zašto je potrebno članstvo u PD Kamenjak? 🙂 Zato jer sam ja radila jednu veliku, vrlo intenzivnu školu koja je trajala 6 mj. Neki članovi Kamenjaka su ju pohađali i dugo, dugo su me nagovarali da napravim nešto jednostavije, za ljude koji se žele obučiti u svakodnevnoj uporabi za sebe i obitelj, nešto što će biti za članove planinarskog društva. Dvoje članova društva je sjedilo danima samnom i rezalo program, brusilo ga na onu mjeru koja je zanimljiva i dostatna ljudima koji se ne žele baviti profesionalno fitoterapijom i svelo ga na svim prihvatljiv i zanimljiv koncept. Kako sam i sama bila član Kamenjaka (tada i planinarski vodič Kamenjaka) shvatila sam to kao moj doprinos ovom planinarskom društvu i stavila vrlo pristupačnu cijenu. Realno, bilo kakva radionica od 2 sata rijetko košta ispod 200 kn… A ovdje se radi o preko 30 sati teoretske nastave koja je izašla iz moje dugogodišnje terapeutske prakse plus terenska cjelodnevna nastava. Kako se vijest o Kamenjakovoj školi ljekovitog bilja brzo proširila počeli su me pitati i ljudi koji nisu planinari da li mogu upisati tečaj. Neki od njih su mi bili i prijatelji i bilo mi ih je ružno odbiti. Na sreću svih onih koji se sada mogu upisati u biljnu Kamenjakovu školicu (a da nema punu cijenu koja iznosi 2.500,00 kn) dogovorila sam sa upravom Kamenjaka da je jedini uvjet upisa članstvo u ovom planinarskom društvu. Čak sasvim novi članovi se mogu upisati, ne mora biti niti zadovoljen (moj) kriterij da se mora biti član društva min 3 godine. Članarinom u PD Kamenjak (120,00 kn je godišnja) dobivate mogućnost odlaska na organizirane planinarske ture svaki vikend, pratnju profesionalnog planinskog vodiča i niz drugih pogodnosti koje društvo nudi 🙂 Eto, više vas me pitalo zašto se mora upisati 🙂 Ne mora, ali cijena je onda drugačija. Dodatno, više društava me pitalo da kod njih držim isti tečaj, ali ovo je Kamenjakova mala škola ljekovitog bilja…  🙂 🙂 

Prijašnjih godina tečaj je išao jednom tjedno kroz dva mjeseca u 6 do 8 tjedana. Ove godine odlučila sam te iste nastavne sate koncentrirati na period od jednog mjeseca. Život se vrti sve brže i unutar jednog tjedna doživimo toliki broj različitih iskustava da se teško sjećamo u detalje onoga što je bilo prije tjedan dana.
A meni je bitno da ostanete u “motu” da biste se „prekopčali“ i naučili na koji način gledati “u” bilje, na koji način “disati kroz” njega, na koji način isčitavati knjige o bilju, na koji način “isčitavati” biljku.

Veselim se i šaljem pozdrave do skorog viđenja,
Martina

teren3