Napokon: i znanstvenici dokazali da je GMO hrana kancerogena!

Foto: Amarena Wagner

Dogodila se velika stvar! Ponovo i napokon  je znanstveno dokazano ono što “alternativci”  svih slojeva već odavna znaju i na sva usta govore vodeći gerilske internetske ratove protiv Monsanta. GMO hrana je izrazito kancerogena! Nakon što su to dokazali Ruska akademija znanosti i Pariško sveučilište, “znanstveni svijet” je čekao rezultate jedne duže studije koje je provodilo izrazito respektabilno Kraljevsko sveučilište u Londonu. Preliminarni rezultati su više nego poražavajući: 50% muških i 70% ženskih štakora (jadne životinje) koje je uzimalo vodu i hranu s otopljenim tvarima GMO sjemena umrlo je znatno ranije, prenosi Dnevnik.hr.

Prema istraživanju “Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize”  Kraljevskog sveučilišta u Londonu, štakorima koji su izloženi minimalnim količinama ispitivanog GMO sredstva, razvijaju se tumori i teška oštećenja jetri i bubrega. Dr. Michael Antoniou, molekularni biolog Kraljevskog sveučilišta u Londonu i član CRIIGEN-a, nezavisnog znanstvenog vijeća koje je podržalo istraživanje šokirano je izjavio: “Ovo istraživanje dokazuje izuzetan broj tumora koji se razvijaju ranije i agresivnije, naročito kod ženki. Šokiran sam negativnim i ekstremnim zdravstvenim tegobama”.

Foto: Amarena Wagner

Pitanje nakon ovakvog “šoka” ( kao da se to nije znalo i očekivalo unaprijed) je što će se dešavati dalje. Koliko hrane na policama naših supermarketa nije genetski modificirano? Imaju li uopće ugovorima obvezane vlade prostora i želje za borbu protiv GMO hrane, za borbu za pravo na slobodu izbora i informacija ili nam i dalje ostaju samo gerilske internet borbe. Pitanje je i koliko smo spremni zabadati glavu u pijesak i praviti se da se nas (i naše djece) ne tiče to kakvu hranu jedemo, kakve boleštine ćemo (dokazano) razviti zbog toga i kakve ćemo emocije (i ponašanje zbog njih) imati zbog  hrane koju jedemo.

Originalna znanstvena objava o ovom istraživanju objavljena je na Sciencedirekt.com http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512005637

Vijest je u Hrvatskoj prenesena preko portala Dnevnik.hr a link na originalnu objavu na portalu je http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/londonska_studija_sokirala_i_monsanto__gmo_izrazito_kancerogen/1059343.html