Medicinska škola u Rijeci, nastava izvan učionice

Dana 29.rujna 2011. bili smo na terenskoj izvanučioničnoj nastavi Medicinske škole u Rijeci predmeta Ljekovito i začinsko bilje.

Nastavu je vodila profesorica Medicinske škole u Rijeci biologinja Maja Šmurinić sa asistencijom fitoaromaterapeutkinje Martine Bogdanić. Napravili smo razgled Botaničkog vrta u Kostreni.

Učenici su imali priliku vidjeti ljekovito na svojim prirodnim staništima na terenu te na licu mjesta od fitoaromaterapeutkinje saznati ponešto o njegovoj upotrebi kao suhe biljke ali i načinu upotrebe eteričnog ulja. Također su na prirodnim staništima biljaka prezentirali seminarske radove koje su imali o pojedinim biljkama.

Slijedi prenesen članak sa službenih internetskih stranica Medicinske škole u Rijeci:

?news_hk=1&news_id=2224&mshow=290

Izvanučionična nastava iz predmeta Ljekovito i začinsko bilje

Učenici IV-8 razreda, programa tehničar nutricionist, su u četvrtak, 29. rujna 2011. proveli na terenu u Botaničkom vrtu u Kostreni s profesoricom Majom Šmurinić i fitoterapetkinjom Martinom Bogdanić koja se školovala kod poznatog fitoterapeuta Stribora Markovića. Na taj način realiziran je dio nastave iz predmeta Ljekovito i začinsko bilje na staništu gdje se to bilje prirodno i nalazi.

Sedam najupornijih učenika s fitoterapeutkinjom Martinom Bogdanić u Botaničkom vrtu u Kostreni: Nina Velnić, Ana-Marija Mrakovčić, Danijel Munitić, Franceska Žic, Josipa Kolobarić, Nina Faflja i Veronika Vlaše

Učenici IV-8 razreda, programa tehničar nutricionist, na ulazu u Botanički vrt u Kostreni s profesoricom Majom Šmurinić

Učenici IV-8 razreda dio nastave iz predmeta Ljekovito i začinsko bilje odradili su na terenu u Botaničkom vrtu u Kostreni

Na Perilu u Botaničkom vrtu u Kostreni