VIDEO: Biovrt – u skladu s prirodom

Dana 26.05.2012. bili smo gosti i predavači u Čakovcu na Danima otvorenih vrata  udruge Biovrt-u skladu sa prirodom. Ova mlada ali već nadaleko poznata udruga vođena znalačkom rukom poznate biovrtlarke Silvije Kolar-Fodor upriličila  je iznimno zanimljiv događaj.

Osim inspirativnih i zanimljivih predavanja o biovrtlarstvu iz prve ruke stručnjakinje, šetnje po bioimanju sa par različitih cjelina (bio uzgoj-plantaža heljde, 2 bio povrtnjaka, šumski vrt i dr) članovi udruge počastili su nas izvanrednim (usudila bih se čak reći i senzacionalno dobrim) domjenkom domaće hrane koji je oborio sva pa i najveća očekivanja i vratio nas izvornošću i puninom okusa 30 godina unazad. Svi mi koji smo mislili kako se dobro i zdravo hranimo skinuli smo kapu pred stolom ispod velikog hrasta na njivi i rekli : “Vraćamo se u Čakovec”!

Udruga za fitoaromaterapiju “Martina&Natura” bila je u izaslanstvu Tine Bilić, Milorada Pašića i Martine Bogdanić. Martina Bogdanić održala je predavanje pod nazivom “Samoniklo bilje u službi ljepote” na kojem smo primjerom vidjeli kako se rade tinkture i macerati te tijekom predavanja saznali kako kožu njegovati iznutra i izvana te kako tretirati neke blaže kožne disbalanse.

Sutradan je za najupornije organizirana i berba ljekovitog bilja u obližnjim šumama.

Pogledajte video o tome kako je bilo na Danima otvorenih vrata biovrta Silvije Kolar Fodor u Čakovcu 2012. god.