Predavanje na Festivalu samoniklog bilja i gljiva

U Rijeci se 19.10.2013. se održao 5. Festival samoniklog bilja i gljiva koji je u

ljekovito bilje

vidu predavanja u vijećnici Grada Rijeke okupio brojne građane željne tema o prirodi, zdravom načinu života i srodnim temama.

Festival je imao puno posjetitelja, zanimljiva predavanja koja su pobudila mnoga pitanja publike te interesantne popratne sadržaje predavača u vidu opreme za surviving, različitog bobičastog divljeg voća i ljekovitog korijenja koji su se mogli razgledati tokom i nakon predavanja.

Predavači i teme ove sunčane subote bili su:

13:00 – 13:45 Branka Ajerdini – Uzgoj i prerada ljekovitog i aromaticnog bilja

14:00 – 14:45 Survival school – Preživljavanje u prirodi

16:00 – 16:45 Martina Bogdanić – Biljke ljekovitog korijena i jesen

17:00 – 17:45 Anton Rudan – Divlji jesenski plodovi

18:00 – 19:45 Predrag Grubišić – Gljive našeg kraja

Predsjednica naše udruge fitoaromaterapeutkinja Martina Bogdanić održala je predavanje na temu “Biljke ljekovitog korijena i jesen”.

korijenjeUkratko o temi Bogdanić je sažela u uvodu: “Kada mislimo o ljekovitom bilju uvijek imamo pred očima neki busen zelenog lišća, ponekad kakvu boju cvijeta ( neven, maslačak, majčina dušica). Vrlo rijetko zamišljamo zemljane boje blata i korijenja.

Korijenje kod ljekovitog bilja spada pod najmanje znane i najtajnovitije dijelove biljke, a tek od nekolicine biljaka se koristi u ljekovite svrhe. U nekom prenesenom smislu korijenje predstavlja podsvijest i duboku pozadinu bolesti koju trebamo tretirati.”

Ako vas zanima ponešto više o konkretnom predavanju pogledajte u PowerPoint prezentaciji “Biljke ljekovitog korijena” koju možete preuzeti ovdje: BILJKE LJEKOVITOG KORIJENJA I JESEN – predavanje

predavanje o ljekovitom bilju

ljekovito bilje

korijenje