Poziv na besplatno online predavanje „Malo poznate tajne i upotrebe gospine trave“ – 26.02.2023.

Pozivam vas na predavanje o gospinoj travi iliti kantarionu, Hypericum perforatum. Ova biljka i predavanje su prava riznica zaboravljenih znanja ali i novih spoznaja.


Na naslovnoj fotografiji, snimljenoj u mom šumskom vrtu, jedan kamen izgleda kao stara knjiga okupana mahovinom koja se izvlači iz svoje police. Izvući ćemo tu staru „knjigu“ i otvoriti njene stranice, vidjeti kako se kantarion/gospina trava koristio u stara vremena, zašto je i kako bio povezan sa kojim bogovima, kojim običajima i namjenama.

Vidjeti ćemo da sve ono što su u različitim kulturama stari narodi tvrdili o njenoj upotrebi danas nalazi svoju potvrdu u modernim znanstvenim istraživanjima. Ovo predavanje, spoj starog i novog, otvoriti će vam oči za potpuno nov pogled na biljke koji je itekako moguć i u današnjem dobu, modernom dobu i za modernog čovjeka. Saznati ćete kada se i kako smije koristiti gospina trava, kada se ne smije koristiti, sa kojim lijekovima se ne smije kombinirati i na što morate paziti kod njene upotrebe.

Besplatno online predavanje će se odviti u grupi na FB naziva „O ljekovitom bilju – Martina Bogdanić“ (link dolje u nastavku). Grupi za pregled predavanja možete pristupiti na način da sa FB profilom zatražite ulaz u grupu. Ova FB grupa je jedina mogućnost za praćenje predavanja, tj neće biti dostupno na drugim platformama, niti će se slati mailom.


Datum i vrijeme predavanja: 26.02.2023. sa početkom u 18 h
Dostupnost snimke: zaključno do prvih trenutaka 03.03.2023.
Dužina trajanja predavanja: 3 sata (može se gledati u dijelovima)
Voditeljica predavanja: Martina Bogdanić, travarka i fitoaromaterapeutkinja
Link za ulazak u FB grupu za praćenje predavanja: https://www.facebook.com/groups/448103294068349