HUMANITARNA AKCIJA ZA DJECU “Prirodom bez granica”

U Rijeci će se uoči Božičnih blagdana 7. i 8.12. održati velika humanitarna akcija pod nazivom “Prirodom bez granica”. Misao vodilja je  promoviranjem prirode i suživota sa prirodom činiti prirodno a to je pomoći djeci bez roditeljske skrbi. Ovom humanitarnom akcijom će se prikupljati novac za Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana ( područna jedinica Rijeka, za nezbinutu djecu od 0-3 god života) te udrugu Kolajna ljubavi (koja je izgradila i vodi sirotište u Tanzaniji). Sve prikupljene donacije će se ravnomjerno rasporediti između ove dvije institucije koje skrbe o djeci. 

U tu svrhu u okviru pojekta će u petak 7.12.2012. biti organiziran absail (spust sa užetom) sa  Robne kuće Korzo od 10.00 – 17.00 h. Svi punoljetni zainteresirani građani moći će se spustiti po alpinističkoj užadi uz budno oko  Hrvatske gorske službe spašavanja koja je suorganizator ove humanitarne akcije. Za ovu mogućnost građani će moći donirati novac za nezbrinutu djecu.

Drugi dio ovog projekta će se održati sutradan u prostorijama udruge Auris blizu Erste banke na Korzu, u Kružnoj ulici br.8 (ulaz do Palacha) 3 kat, gdje će tijekom subote 8.12.2012. biti organizirana predavanja o ljekovitom bilju, sirovoj hrani i biovrtlarstvu. Predavanja će se odvijati od 13.00-20.00 h sa nizom eminentnih predavača sa tog područja. Građani će moći za tu priliku donirati novac  za nezbrinutu djecu.

13.00 – 14.00 h  Anton Rudan, kuhar  samoniklog  jestivog bilja
                              “Samoniklo jestivo bilje”

14.00 -15.00 h  Aleksandra Ožanić, terapeut Bachovim kapima, geštalt terapeu  

                              ” Čudesan svijet Bachovih kapi”


15.00 – 16.00 h  Martina Bogdanić, travarka i fitoaromaterapeutkinja

                              ” Ljekovito bilje i eterična ulja za jačanje imuniteta”

16.00 –  17.00 h  Silvija Kolor Fodor, biovrtlarka 
                              ” Zašto je bitno imati svoj biovrt”

17.00 – 18.00 Ivan Lesinger, fitoterapeut i homeopat 
                            ” Kućna biljna ljekarna”

18.00 – 19.00 h  Spomenka Marković , row food praktičar
                               ”Živa hrana, row food”

19.00 – 20.00 h  Bernarda Orehovec, glavni autoritet za biodinamiku u Hrvatskoj
                               ” Biodinamički način življenja”

13.00 -20.00 , razmjena sjemenja

Tijekom predavanja održavati će se razmjena organskog sjemenja biljaka koju nam je pomogla organizirati Grupe solidarne razmjene iz Rijeke.

Ovdje bi posebno naglasili da svi predavači kao i svi uključeni na bilo koji način u organizaciju ove humanitarne akcije, u potpunosti djeluju besplatno i volonterski.

Inicijatori projekta su Martina Bogdanić, fitoaromaterapeutkinja, voditeljica Udruge za fitoaromaterapiju “Studio Martina&Natura”  i Boris Pavelić, planinar visokogorskog opredjeljenja, pročelnik visokogorskog odsjeka u Planinarskom društvu Kamenjak.  Martina i Boris su članovi pustolovne udruge Banina pod čijim okriljem i organizacijom se odvija čitav projekt. Suorganizator projekta je Hrvatska gorska služba spašavanja bez čije pomoći se projekt ne bi mogao održati.

Pozivamo vas da dođete  poslušati zanimljiva predavanja, popijete šalicu čaja, upoznate se i razmijenite iskustva sa ljudima sličnih interesa te svojom donacijama pomognete uljepšati blagdane mališanima koji će te dane provesti bez svojih obitelji.

Martina i Boris

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane  ljude dobre volje koji bi htjeli sudjelovati u ovom projektu kao volonteri da se jave isključivo SA ISPUNJENOM PRIJAVNICOM na email adresu fitoaromaterapija.martina.natura@gmail.com sa naslovom “za volontere”. Putem njega ćemo odabrati ljude koji bi nam bili najpotrebniji za provođenje projekta te ih pozvati na sastanak volontera.
Veselimo se vašem odazivu, bez vas se ovo ne može održati, potrebni ste nam!

Prijavnicu preuzeti ovdje:
PRIJAVNICA_VOLONTERI

Tražimo volontere: fotografe, snimatelje i montažere istog, kuhače čajeva, one koji će ljude upućivati gdje trebaju ići, one koji će moći malo više organizacijski podpomoći, one koji će čuvati sjemenje na razmjeni, one koji će dijeliti blokiće za ulaz i sl.